Aluminium

Aluminium voor uw ramen en deuren


Aluminium is het materiaal bij uitstek voor uw ramen en deuren. Het is een licht maar sterk materiaal wat het uiterst geschikt maakt voor ramen met grote glaspartijen waardoor veel licht de woning kan binnenkomen.

De slanke profielen geven die moderne look waar u naar op zoek bent. Het is een duurzaam materiaal dat bovendien weinig onderhoud vraagt doorheen de jaren heen.
In ons gamma aluminiumschrijnwerk van het merk Schüco staat gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en esthetiek steeds centraal.

Ramen
Schüco-ramen zijn niet alleen bekend vanwege hun geavanceerde functionaliteit, maar tevens vanwege hun wooncomfort en esthetiek. Ontdek onze omvangrijke keuze aan beslagen en grepen en laat u inspireren door het veelzijdige kleuraanbod.

Deuren
De voordeur is de toegang tot een huis waarin de persoonlijke verhalen van de bewoners zich afspelen. Creëer daarom met voordeuren van Schüco individuele accenten. Dankzij een grote verscheidenheid aan vormgevingsvarianten kunt u onze producten perfect aan uw wensen en de architectuur van uw huis aanpassen.

Schuif – en vouwschuifdeuren
Aluminium schuif- en vouwschuifdeuren met een uitstekende thermische isolatie zorgen voor nieuwe bewegingsruimte: balkon en terras kunnen de woonruimte vergroten. Dankzij de extreme stabiliteit van aluminium zijn constructies mogelijk met slanke profielen en bijzonder grote glasoppervlakken, die een maximum aan transparantie en lichtinval creëren. Wie zou er niet met een paar snelle ingrepen de woon- of werkruimte groter willen maken.

Lichtstraten
Een lichtstraat is de perfecte oplossing om natuurlijk licht in huis te halen. In tegenstelling tot een koepel in kunststof is een lichtstraat in aluminium onderhoudsvriendelijker en zorgt hij voor minder lawaaihinder bij hevige regenval. Bepaal zelf de lengte van uw lichtstraat en maak er een echte blikvanger van. Aluminium is het materiaal bij uitstek voor de productie ervan. Het is licht en sterk, waardoor er een grote draagkracht mogelijk is, en een fijne profilering gewaarborgd blijft.

Gevelsystemen
Een vliesgevel of gordijngevel is een niet dragende buitengevel die bestaat uit lichte materialen zoals aluminium. Vaak wordt er een combinatie van glas en aluminium sandwichpanelen gebruikt als opvulelementen. Het grote voordeel van een gordijngevel is dat het over de gehele oppervlakte veel licht doorlaat. Dit is een interessant gegeven voor kantoorgebouwen. Ook voor showrooms, waar het tentoonstellen van producten centraal staat, is een gordijngevel de perfecte oplossing. Daarnaast zorgt het voor een imposante uitstraling van uw gebouw.

Automatisatie
Tegenwoordig is automatisatie overal terug te vinden in het dagelijkse leven. Ook schrijnwerk gaat hand in hand met automatisatie. Denk maar aan de automatische schuifdeur als inkom van uw supermarkt. Gelukkig kunnen deze technieken ook ingezet worden om de levenskwaliteit van mensen te verbeteren, zoals bij een raam, deur of schuifdeur die met één enkele knop bediend kan worden. Voor mindervalide personen kan het een wereld van verschil betekenen in hun dagelijkse activiteiten.