Over ons

Een professioneel team met grote expertise


Wij zijn een familiebedrijf uit Hooglede dat opgestart is in 1983 door Dirk Debruyne en Greta Uijtenhove. Dirk, die van jongs af aan de stiel van schrijnwerker aangeleerd werd, startte als ambitieuze vierentwintiger een éénmanszaak op. Met een oude schuur op een boerderij als eerste atelier en enkel tweedehandsmachines was het alles behalve een luxueuze opstart. Maar doorzettingsvermogen loonde. In 1985 verhuisde Drunova naar een nieuwe locatie, Koningstraat 17b in Hooglede. Dit is de plaats waar u ons vandaag nog steeds kunt vinden.

Als algemeen schrijnwerkbedrijf deden we destijds zowel het binnen- en buitenschrijnwerk van een woning. Van het leggen van daken tot het plaatsen van keukens en binnendeuren. Houten ramen en deuren maakten we van dag  één zelf. Pvc werd ingekocht, zoals vandaag de dag nog steeds gebeurt, om aan de vraag van de klant te kunnen voldoen.

In 1992 evolueerde het bedrijf van een éénmanszaak naar een bvba. Naast deze verandering gebeurde ook onze eerste uitbreiding van de werkplaats met meer stapelruimte.

Midden jaren negentig groeide onze interesse om met aluminium te werken voor de productie van onze ramen en deuren. Aluminium heeft als eigenschap licht en toch sterk te zijn. Dit biedt de mogelijkheid om grote raampartijen met veel glasoppervlakte te maken en toch een slank profiel te behouden. Daarom zijn we in 1995 gestart met onze aluminiumraamafdeling.

In 2003 startten we zelf onze afdeling plaatbewerking op. Door plaatsgebrek bouwden we in 2004 ruim 1200 m² atelier bij waardoor de totale oppervlakte op 2500 m² kwam.

2005 was de start voor onze samenwerking met het merk Schüco. Het is één van de toonaangevende aanbieders van hoogwaardige raam-, deur-, en gevelsystemen van aluminium en kunststof. De producten van Schüco worden wereldwijd miljoenen keren ingezet en vervullen de hoogste eisen op het gebied van design, comfort, veiligheid en energiezuinigheid.

De laatste verbouwingen vonden plaats in 2008. De oude werkplaats werd volledig vernieuwd en ook de bureaus werden in 2009 uitgebreid en gemoderniseerd.

Bert Debruyne, zoon van Dirk, beslist na zes jaar ervaring op te doen in zowel het atelier als op verplaatsing om in de voetsporen te treden van zijn vader. In 2011 wordt Bert eveneens zaakvoerder van de firma.

Anno 2018 is het bedrijf uitgebouwd tot een gezond familiebedrijf met een team van 12 mensen, dat elke uitdaging aangaat. Van nieuwbouw tot renovatie en van industriebouw tot kantoorbouw. Zowel aluminium, pvc als hout vindt u terug in ons aanbod. De afdeling plaatbewerking is uitgegroeid tot een modern machinepark waar plooi-, pons en freeswerk mogelijk is van zowel aluminium, inox en staal. En met een eigen lasafdeling kunnen we als bedrijf ook constructiewerk aanbieden.

Hebt u een project voor de boeg, advies nodig bij uw verbouwing of nieuwbouw, of bent op zoek naar een correcte offerte?

Drunova is er voor u!